Tulossa!

Raikas Hedelmäsmoothie, Napoleonkakku ja Valkosuklaa-mustikkaleivokset

maanantai 18. tammikuuta 2010

Jauheliha-perunapaistos


Tänään tein lempiruokaani, jauheliha-perunapaistosta.

Periaate on täysin sama kuin jauhelihakiusauksessa, peruna-sipuli sekoitusta, jauhelihaa, kermaa ja mausteita.

Koska olen yleensä aika myöhäinen kokki, tämän uunissa valmistaminen on liian hidasta.
Sen takia teen tämän pannussa, mielestäni tulee paljon nopeammin.

Resepti;

400g jauhelihaa
1pss perunasipulisekoitusta (määrä ruokailijoiden mukaan)
2-3dl ruokakermaa
1pss herne-maissi-paprikaa
1tl currya
1tl mustapippuria
suolaa

Lisäsin tähän herne-maissi-paprikaa, koska mies tykkää siitä, itse söisin ilmankin.

Paista jauheliha pannulla, mausta mustapippurilla. Kaada esim. wok-pannuun perunasipulipussi, ja lisää jauheliha joukkoon. Kun peruna alkaa hieman kypsyä, kaada kerma joukkoon. Paista kohtuullisella lämmöllä kannen alla n. 20min, jonka jälkeen lisää herne-maissi-paprika, ja suola sekä curry. Paista kannen alla vielä n. 15 min.

Yksinkertainen, suht nopea, ja hyvää! Itse tungen currya joka ruokaan, pidän sen mausta, mutta jos ei välitä currysta, voi maustaa vaikka paprikajauheella, juustokuminalla.. tai pelkällä suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti