Tulossa!

Raikas Hedelmäsmoothie, Napoleonkakku ja Valkosuklaa-mustikkaleivokset

maanantai 18. tammikuuta 2010

BanoffeeOlen nähnyt Banoffeen ohjeen aieminkin, mutta vasta nähtyäni uudestaan Lallun blogista, sitä alko tehdä niin mieli, että pakko oli kokeilla.

Kondensoitua maitoa löytyi lähi-Prismasta. Kallista on, ensi kerralla Viron reissulla tätä tarvitsee ostaa sieltä, on miehen mukaan paljon halvempaa.

Tölkkiä keittelin kattilassa 3 tuntia, mutta silti jokin meni vikaan, olisinkohan keitellyt liian kovalla lämmöllä? Sisältö ei nimittäin ollut pehmeää, vaan jonkinverran kovaa, ja ns. hyytynyttä. Makuun se tosin ei vaikuttanut. Ehkä ensi kerralla onnistuneemmin.

Pohja on Digestive-kekseistä, jotka murskasin monitoimikoneella, ja lisäsin juoksevaa rasvaa joukkoon, lopuksi laitoin pohjan viileään hetkeksi.

Kinuskin valmistuttua kaadoin sen pohjan päälle, tämän päälle lisäsin kerroksen vatkattua kermaa, ja ohuiksi viipaloituja banaaneja. Lopuksi vielä kerros kermavaahtoa, ja päälle raastoin hieman maitosuklaata.

Ja maku...... taivaallinen. En muista pitkään aikaan syöneeni mitään näin hyvää!
Joten ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, on helppo tehdä, ainoastaan kinuskin valmistuminen kestää, mutta muuten todella nopea valmistettava!

3 kommenttia:

 1. Hihihiii :P

  Mä jätän ton keittymään yksinään. Ainoo mikä pitää muistaa, ni veden lisääminen :D

  Ja mua jäi häiritsemään, että miten kiinteetä sulle tuli siitä? Kun siis kiinteetähän siitä tuleekin, semmosta vähän saman tuntusta ku esim vaikka pehmitetty mascarponejuusto tai ihan vähän löysempää. Ton ei siis kuulu jäädä kinuskikastikemaiseksi. :)

  Mut siis, pitemmittä puheitta, njam! Ja nyt mun tekee tota vielä enemmän mieli. :D

  VastaaPoista
 2. Siis mulla tuli siitä sellasta yhtä kovaa, kuin esim. jos tiedät Jacky Kaakao-vanukkaan, joka on sellasta vähän kuin hyytynyttä kamaa. Ja sekoitin sen kunnolla, mutta se silti jäi kokkareiseksi. Noh, makuun se ei vaikuttanut, kunhan ihmettelin :)

  VastaaPoista
 3. Ompa herkulliselta vaikuttava ohje ! Että joku jaksaa ja viitsii, kateeksi käy...

  VastaaPoista