Tulossa!

Raikas Hedelmäsmoothie, Napoleonkakku ja Valkosuklaa-mustikkaleivokset

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Valkosuklaakeksit


Valkosuklaapikkuleipien resepti on otettu pienestä Suklaa-kirjasesta, jonka sain siskoltani syntymäpäivälahjaksi. Näiden keksien leipominen aluksi hieman takkuili, koska totesin fariinisokeri-pakettini avautuneen kaapissa itsestään, ja koska aikaa ei mielestäni ollut sen henkiin herättämiseen, rakas aviomieheni kipaisi hakemassa kaupasta uuden paketin, ja näin leivonta pääsi alkamaan.

Resepti:

n.24kpl

125g pehmeää voita
125g fariinisokeria
1 vatkattu kananmuna
200g jauhoja
1½tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125g pilkottua valkosuklaata
50g pilkottuja parapähkinöitä(*

*parapähkinöiden sijaan käytin maapähkinöitä jotka kuorin, ja hyvin korvasivat kalliit parapähkinät

Vatkaa kuohkeaksi voi ja fariinisokeri, ja lisää joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen muna.
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola taikinaan ja sekoita hyvin. Hämmennä sekaan valkosuklaa ja pähkinät.

Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kerrallaan n.6 teelusikallista taikinaa, koska nämä keksit leviävät uunissa. Paista n. 190 asteessa 10-12 min tai kunnes ovat kullanruskeita.
Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Vielä kommentoin sen verran, että olivat kyllä taivaallisen hyviä. Käytin LIDLin valkosuklaata, joka on mielestäni parasta. Välillä nämä keksit maistuivat jopa hitusen Daimilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti