Tulossa!

Raikas Hedelmäsmoothie, Napoleonkakku ja Valkosuklaa-mustikkaleivokset

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Juhlapöydän Perunasalaatti


Lisään tänne aikaisemmin kesällä äitini syntymäpäiväjuhliin tekemäni perunasalaatin ohjeen. Salaatti oli erittäin kesäinen, helppo tehdä, ja mikä tärkeintä, maistui erittäin hyvältä. Ohjeen oli äitini löytänyt Pirkka-lehdestä.

Ainekset;
1 kg uuden sadon perunoita
2 rkl öljyä
1 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/3 tl suolaa
1 (80 g)punasipuli
mustapippuria
3 (noin 60 g)vartta kevätsipulia
250 g retiisejä
1/2 dl hienonnettua tilliä
150 g kurkkua
1 rs (250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
Kastike;
1 prk (2 dl)kermaviiliä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/5 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 (noin 70 g)punaista paprikaa

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi. Vatkaa öljy, vesi, viinietikka sekä suola ja pippuri sekaisin ja sekoita hyvin perunoiden sekaan. Peitä ja anna maustua kylmässä muutama tunti, mielellään yli yön.

Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa puolikkaat lehdenohuiksi viipaleiksi ja hajota ne suikaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.

Pese retiisit, poista kannat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Hienonna tilli. Säästä puolet tillistä kastiketta varten ja sekoita loput sipuleiden ja retiisilohkojen kanssa perunoiden joukkoon. Lusikoi salaatti kulhoon tai laakealle vadille.

Halkaise kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise huuhdotut tomaatit. Koristele salaatti kurkkuviipaleilla ja tomaateilla.

Mausta kermaviili viinietikalla, suolalla ja sokerilla ja sekoita tilli joukkoon. Hienonna puhdistettu paprika ja sekoita silppu kastikkeeseen. Levitä kastike raidoiksi salaatin päälle.

Tämä sopii tarjottavaksi juhlissa, illanistujaisissa, tai vaikka ihan lisäkkeeksi arkiruoan kera.

Ja jahka löydän bittiavaruuteen kadonneen voileipäkakkuni kuvan, se tulee myös tänne (toivottavasti) pian näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti